Галимуллина Зөлфия Марсил кызы, Галимуллина Зульфия Марсилевна


Каталог статей

Главная » Статьи » Ял бүлмәсе » Татар халык ашлары

ит бәлеше

үрдәк итен вак итеп шакмаклап турыйсы, суганны да шакмаклап турарга. бәрәңгенең кабыгын әрчеп, вак шакмаклап турарга. барысын бергә кушып тәменчә тоз, борыч салып, әйбәтләп болгатырга. әзер массаны беразга суыткычка куеп торырга.

камыр әзерләү: 250 гр йомшартылган  сыер мае, 1 йомырка,1 стакан сөт, аз гына тоз, писүк, чүпрә салып, кулга ябышмаслык камыр басарга. 30 минут кабарганнан соң, бәлешне ясый башларга була.

камырны юка итеп җәяргә, табаны майлап, шуңа камырны салырга, эченә алдан әзерләнгән эчлекне салып, өстен камыр белән ябарга. өстен бизәкләп матурларга. 180-200 градуслы  духовкага тыгарга. 30 минуттан өстенә фольга каплап куярга. 1,5-2 сәгать пешерәсе. өстәлгә кайнар килеш чыгаарасы. ашыгыз тәмле булсын!

 

Категория: Татар халык ашлары | Добавил: Зульфия (03.10.2015)
Просмотров: 1162 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Пятница, 17.05.2024, 14:26
Приветствую Вас Гость

Керү

Бүлек категорияләр

Мәзәкләр [1]
Җырлар [0]
Шигырьләр [4]
Сәламәт булыйм [0]
Татар халык ашлары [7]

Эзләү

Музыка

Сораштыру

Минем сайтым ничек?
Всего ответов: 235

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Файдалы сылтамалар